A XIV. Építők Vitorlás Kupáján, 2019. szeptember 20-án, egy fergeteges SZEPTEMBERFEST várta az induló csapatokat. 31 lelkes cég, 36 hajóval teljesítette a két futamot. A korrigált ys idő szerinti a két futam alapján a Trentasettével vitorlázó M6 Duna állhatott a dobogó legfelső fokára, őt követte a tavalyi címvédő az Euroaszfalt a Remetével, a harmadik helyen pedig a PBM végzett az RC 44 hajóval.

 

A délelőtti futam remek 7-12 csomós ÉK, K-i szélben zajlott. Itt az abszolót győzelmet a Betonút csapata szerezte meg a Sponsor Wanted hajóval, második az RC 44 a PBM csapatával, harmadik pedig az M6 Duna lett a Trentasettével, ám idén a ys szám szerinti korrigált idő adta a számolási alapot, így az első három helyezett az M6 Duna, az Euroaszfalt a Remetével és a PBM az RC-vel lett.

A délutáni futamra jócskán legyengült a szél a rajtnál még lelkesen 5-7 csomós szél fújt, ám a futam közben 2-3 csomós szellő fújdogált és figyelni kellett, hogy ki melyik szélcsíkot választja. Végül szinte minden egységnek sikerült befutni, csak a KÉSZ hajók-nak kellett az 1-es pályajelnél rövidíteni. A második futamban a Trentasette szelte át a célvonalat elsőként, akit befutónál a Die EBER Kapelle zenekar üdvözölt hangos zeneszóval. Természetesen a zenés befutás mindenkinek járt és mosolyt csalt minden résztvevő arcára. A befutóval párhuzamosan zajlott az RS Feva gyerekfutam, sőt egy kis riadalmat is okozott az, amikor egy szoros 5-6 hajós befutóba bevitorlázott egy csemete, de szerencsére a kormányosok éberségének, nem történt semmilyen ütközés.

 

A vacsorára várakozva egyre többen próbálták ki a Gazek-Layher-Profirent canopy pályát, a Layher Schnaps Bárban és az Erdinger Bierstube-ban is egyre többen álltak a pult előtt. A hamisítatlan bajor hangulatról a Layher népviseletbe öltözött táncosai gondoskodtak egy rögtönött kis táncbemutatóval. A vacsora előtt az utánpótlás versenyők díjkiosztója következett. Ezúton is köszönjük az összes cégnek a BYC utánpótlás versenyzőinek nyújtott támogatást, kiemelten pedig a Molnár Betonnak a gyémánt fokozatú támogatást.

A díjátadó előtt pedig a RAAB Munkaruházat rendhagyó munkaruha divatbemutatóját nézhettük meg. A díjátadón kategóriánként, abszolútban és összetettben is díjazták az indulókat. Eredmények Az esti táncos buli ismét jól sikerült, de erről meséljenek azok akik ott voltak. Köszönjük az összes megjelent cégnek az aktív részvételt és támogatást! Jövőre találkozunk a XV. ÉVK-n!

Oszd meg ismerőseiddel:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn