Az Építők Vitorlás Kupája 2022. évi BOR MÁMOR BALATON vitorlásversenyen két futam alapján, a korrigált YS idő szerint dőlt el a végeredmény. Az Euroaszfalt, a Remete fedélzetén Litkey Farkas kormányzásával ismét megvédte bajnoki címét, így ők vihették haza a legnagyobb kupát. Az ezüstérmes csapat a Strabag 1-es egysége lett az Admiral X-el, Vermesy Sándor Kormányzásával, míg a bronzérmet csapat a Mapei 1-es formáció lett a Bond nevű J24-es hajóval Tomai Balázs kormányzásával.    

 

A 2022. évi versenyen hét kategóriában értékelték az egységeket. Az I-es kategória győztes egysége a Lillafüreddel vitorlázó M6 Duna/M6 Tolna lett, a második helyezett a Trentasettével az Aszfalt Hungária, míg a harmadik a NO1 nevű RC 44-es hajóval a PBM csapata lett.

A II. kategóriában a NAU 370 RUN hajók csaptak össze, itt az elő helyen a Suprise-VABEKO, a másodikon a Kacor Királyon vitorlázó COLAS I-es csapat, míg a harmadik helyen a Carbonadoval a PROCONSTRUCT, Purhab egysége végzett.

A III. kategóriában az abszolút és összetett győztes az Euroszfalt a Remetével verhetetlennek bizonyult, az ezüstérmes csapat a Strabag I lett az Admiral X-el, míg a dobogó harmadik fokára az Avatar II-ön vitorlázó újonc Property Market lett Soponyai Géza kormányzásával..

A IV. kategóriában, mely egyben a legnépesebb volt, az AHÍD a Gyönggyel örülhetett az aranyéremnek, a Mojito-val a Proconstruct egy ezüstérmet is hazavihetett, míg a Cosinus fedélzetén vitorlázó Hazai Építőgép Társulás a bronzéremnek örülhetett.

Az V. kategóriában a NAU 311-es hajók mérték össze tudásukat. A győzelmet a Strabag II-es csapata szerezte meg a CarpeDiem-mel, az újonc  SZE LAB ROAD (Széchenyi István Egyetem Útlabor) csapata a Jégvirággal az ezüstéremmel a nyakában állhatott a dobogón, míg a bronzérmes csapat a PERI II-es egysége lett az Apache nevű hajóval.

A VI. kategóriában két csapatot díjaztak a ZÁÉV az Essentia fedélzetén vitorlázott és az aranyérmet zsebelhette be, míg a LAKI, a Laki nevű hajóval az ezüstéremnek örülhetett.

A VII. kategóriában a győzelmet a Mapei 1-es egysége szerezte meg a Bonddal. A második a Djangoval vitorlázó HERCSEL CSOPORT lett, míg a harmadik helyre a Layher futott be a Blitz-el.

Két futam alapján az abszolútnak járó kupát az 1. EUROASZFALT, 2. STRABAG és 3.PROPERTY MARKET vihették haza.

Gratulálunk minden dobogós csapatnak és természetesen nagy elismerés az összes induló cégnek a kitartásért, hogy a csepergő eső és a kihívásokkal teli szél ellenére derekasan végig vitorlázták a két futamot. Köszönjük az összes induló cégnek a Balatonfüredi Yach Club utánpótlás ifjú vitorlázóinak nyújtott támogatást! Az együttműködő partnereknek pedig a kiemelt segítséget: Molnárbeton, ZÁÉV, FTTRIÁSZ, Layher, PERI, Nespresso, Helly Hansen Workwear, Coca Coca HBC Magyaország, Galco, BMW Leier, Babycopter, BYC Eredmények: http://www.epitokkupa.hu/index.php?option=com_content... #balaton #byc #sailing #építőkvitorláskupája

Oszd meg ismerőseiddel:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn