VERSENYSZABÁLYZAT
Építõk Vitorlás Kupája 2020. tervezet

Idõpont: 2020. szeptember 18. péntek
Helyszín: Balatonfüred, Balatonfüredi Yacht Club
Rendező szervezet: Sailforyou Kft

 

A rendezvény:  Építõk Vitorlás Kupája vitorlás verseny a Magyarországon bejegyzett építõipari, kivitelezõ, anyaggyártó cégek és beszállítóik részére. A verseny megrendezésének célkitûzései: színvonalas társasági és magas sportértékû esemény létrehozása a szektor képviselõi számára, amelyen a résztvevõ cégek jelenlétükkel a Balatonfüredi Yach Club fiatal, utánpótlás korú, tehetséges vitorlázóinak anyagi támogatást nyújtanak, ezzel segítve fejlõdésüket és az eredményes, sikeres versenyzésüket.

Részvételi feltételek: 
A versenyre a Magyarországon bejegyzett magas- és mélyépítõ vállalatok, építõanyaggyártók ill. beszállítóik nevezhetnek.

Nevezhető hajók: Bármely, a Magyar Vitorlás Szövetség YS listájában szereplő, felmért, 61 vagy annál nagyobb, de 102-nél kisebb YS számú vitorláshajók. Igény esetén a rendezõk  J24-es vagy Nautic 310-330, NAUTIC 370 RUN típusú hajókat biztosítanak a nevezõknek.


A nevezhető hajókategóriák:

I. kategória: Ys 101, 102   /pl.J24
/

II. kategória Ys. 96-100 /pl.Scholtz 22; Elan 310; stb/
III. kategória Ys. 91-95  /pl. Nautic 330; 8mOD; Eliott 770; stb/
IV. kategória Ys. 86-90 /pl. Melges 24; 11mOD; X-35; stb/
V. Kategória Ys. 80-85 /pl. NAU 370 RUN; CODE 8; stb/


Részvételi díjak:

Hajóregisztrációs díj: 70 000 Ft + áfa/hajó 
A hajóregisztrációs díj befizetésével indulhat a hajó a versenyen, melyre felkerül a rendezvény emblémája, az induló cég logója, és a hajó kategóriájának megfelelő jelzés.

Részvételi díj: 27 000 Ft + áfa/fõ
A részvételi díj tartalmazza az eseményen résztvevõ személy teljes napi ellátását, korlátlan étel és ital fogyasztását, az összes kiegészítõ
programon történõ részvételt, a nézõhajók és sétahajók igénybevételét, ajándékot, eseménypólót, a díjakat.

Támogatás: A szervezõk és a BYC alapvetõ célkitűzésének megfelelõen, a versenyre jelentkező vállalkozások részvételükkel az "Alapítvány a balatonfüredi ifjúsági vitorlás versenyzés támogatására" alapítványon keresztül anyagilag is támogatják a BYC utánpótláskorú vitorlázóit. Ennek szellemében a nevezõ cégek az alábbi támogatási lehetõségek közül választhatnak:

    I. arany fokozatú támogató 300 000 Ft
    II. ezüst fokozatú támogató 200 000 Ft
    III. bronz fokozatú támogató 100 000 Ft
    
A támogatásról a rendezők elismerõ oklevelet adnak át a támogató cégeknek, az alapítvány pedig a számviteli rendelkezéseknek megfelelõ igazolást állít ki részükre.

Nevezés: Nevezni a versenyt rendezõ Sailforyou Kft-nél lehet. 2020.  augusztus 15-ig, a 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
További információ: www.epitokkupa.hu
A nevezési lap hamarosan elérhető lesz itt!

 

A verseny lebonyolítási rendszere:  a verseny egy délelõtti és egy délutáni futamból áll.
Futamok:
 A délelõtti futamok 10.00-kor kezdõdnek, a délutániak pedig 15:00-kor. A futamokon a hajók az érvényes Yardstick számuk alapján, öt kategóriába kerülnek besorolásra. Az egyes kategóriák 5 perces különbséggel indulnak. Az értékelés kategóriánként ill. abszolút befutási sorrend alapján történik. A versenypálya a Balatonfüred – Alsóõrs – Zamárdi - Tihanyi Bahart kikötõ által határolt vízterületen kerül kitûzésre. Pontos leírása a futamot megelõzõ kormányos értekezleten kerül kihirdetésre.

 

Eredményszámítás / Díjazás:  Az azonos rajtvonalon, elcsúsztatott idejû rajtoltatással indult hajók azonos célvonalon történõ áthaladási sorrendjével alakul ki az adott futam abszolút befutási sorrendje. A két futam eredményei alapján, a „legkisebb pontrendszer” szerinti számítással alakul ki a csapatok abszolút sorrendje. Fentiek alól kivételt képeznek az idén teszt üzemmódban induló többtestű hajók, amelyek csak saját kategóriájukban lesznek értékelve, egyelőre az összes hajóval együtt nem, azaz az Építők Vitorlás Kupája díjat nem nyerhetik meg, csak saját kategóriájukban győzedelmeskedhetnek.
Az abszolút eredmény alapján az elsõ csapat elnyeri az Építõk Vitorlás Kupája vándorkupát, amelyet egy évre birtokolhat. Az 1-3 helyezett csapat kupa, a csapatok tagjai pedig érem díjazásban, a 4-6 helyezett csapatok tagjai pedig éremdíjazásban részesülnek.
Az 5 különbözõ kategóriában induló csapatok külön-külön is értékelésre kerülnek. Az azonos kategóriákban versenyzõ hajók között, a két futamban elért eredményeik alapján, a „legkisebb pontrendszer” szerinti számítással alakulnak ki a kategóriák eredményei. 
A kategóriák elsõ, második és harmadik helyezett csapatai kategóriájukban dobogóra állhatnak, kupa és éremdíjazásban részesülnek.
A fentieken kívül a rendezõk és a szponzorok jóvoltából különbözõ különdíjak is kiosztásra kerülnek majd.

 

 
 
 
 

Oszd meg ismerőseiddel:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn