VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIÍRÁS


Építõk Vitorlás Kupája 2024. 

Idõpont: 2024. szeptember 13., péntek
Helyszín: Balatonfüred, Balatonfüredi Yacht Club
Rendező szervezet: Sailforyou Kft

 

A rendezvény:  Építõk Vitorlás Kupája vitorlás verseny a Magyarországon bejegyzett építõipari, kivitelezõ, anyaggyártó cégek és beszállítóik részére. A verseny megrendezésének célkitűzései: színvonalas társasági és magas sportértékû esemény létrehozása a szektor képviselõi számára, amelyen a résztvevő cégek jelenlétükkel a Balatonfüredi Yach Club fiatal, utánpótlás korú, tehetséges vitorlázóinak anyagi támogatást nyújtanak, ezzel segítve fejlődésüket és az eredményes, sikeres versenyzésüket.

Részvételi feltételek: 
A versenyre a Magyarországon bejegyzett magas- és mélyépítő vállalatok, építõanyaggyártók ill. beszállítóik nevezhetnek.

Nevezhető hajók: Bármely, a Magyar Vitorlás Szövetség YS listájában szereplő 58 és 102 YS szám közötti, felmért, vitorláshajó. Igény esetén a rendezõk  J24-es vagy Nautic 310-330, NAUTIC 370 RUN típusú hajókat biztosítanak a nevezőknek.

 

Részvételi díjak:

Cég és hajóregisztrációs díj: 100 000 Ft + áfa/hajó 
A cég és hajóregisztrációs díj befizetésével indulhat a hajó a versenyen, melyre felkerül a cég és a rendezvény logója.

 

Részvételi díj: 39 500 Ft + áfa/fõ
A részvételi díj tartalmazza az eseményen résztvevő személy teljes napi ellátását, korlátlan étel és ital fogyasztását, az összes kiegészítõ programon történõ részvételt, a nézõhajók igénybevételét, ajándékot, eseménypólót, a díjakat.

Támogatás: A szervezõk és a BYC alapvető célkitűzésének megfelelõen, a versenyre jelentkező vállalkozások részvételükkel anyagilag is támogatják a Balatonfüredi Yacht Club utánpótláskorú vitorlázóit. Ennek szellemében a nevezõ cégek az alábbi támogatási lehetőségek közül választhatnak, mely egyben az indulás feltétele is.


    I. arany fokozatú támogató     350 000 Ft
    II. ezüst fokozatú támogató    250 000 Ft
    III. bronz fokozatú támogató  150 000 Ft
    
A támogatásról a rendezők elismerõ oklevelet adnak át a támogató cégeknek, az alapítvány pedig a számviteli rendelkezéseknek megfelelõ igazolást állít ki részükre.

Nevezés: Nevezni a versenyt rendezõ Sailforyou Kft-nél lehet. 2024.  augusztus 24-ig, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. További információ: Dávid Júlia rendezvény igazgató
A nevezési lap itt érhető el.

 

A versenyrendezőség két futam lebonyolítását tervezi. A pontos pályát a regisztrációkor átadott versenyutasítás tartalmazza.

 

ÉRTÉKELÉS

A verseny egy futam esetén is érvényes. Minden futamban minden pályajelnél rögzítjük az átfutási sorrendet és pontos átfutási időt. Az egyes csoportok értékelése eltérő lehet, ha a szélviszonyok úgy alakulnak. Azonban a teljes verseny értékelése minden esetben az azonos pálya teljesítése alapján történik.

A hajók értékelése a következők szerint történik.
1. A YS előnyszámok alapján a hajók értékelésének alapját a verseny nevezése napján elérhető előnyszámok jelentik.
2. Az összes induló közül a legjobb korrigált idő alapján az 1-3 díjazásban részesül.
3. Kategóriánként a legjobb korrigált idő alapján az 1-3 díjazásban részesül.
4. Az abszolút befutó sorrend alapján az 1-3 díjazásban részesül 

 

DÍJKIOSZTÓ, DÍJAZÁS

1. A díjkiosztó a verseny befejezését követően kerül megtartásra.
2. A két futam eredményei alapján, a legjobb korrigált idő alapján
a „legkisebb pontrendszer” szerinti számítással alakul ki a csapatok abszolút sorrendje.
3. Az összes induló legjobb korrigált időeredménye alapján az első csapat elnyeri az
Építők Vitorlás Kupája vándorkupát, amelyet egy évre birtokolhat.
Az 1-3 helyezett csapat kupa díjazásba részesül.
4. Az egyes kategóriában induló csapatok külön-külön is értékelésre kerülnek. Az azonos kategóriákban versenyző hajók között, a két futamban elért eredményeik alapján, a „legkisebb pontrendszer” szerinti számítással alakulnak ki a kategóriák eredményei. Az 1-3 helyezett csapatok kupa és éremdíjazásban részesülnek.  

Oszd meg ismerőseiddel:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn