VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIÍRÁS


Építõk Vitorlás Kupája 2021. 

Idõpont: 2021. szeptember 17. péntek
Helyszín: Balatonfüred, Balatonfüredi Yacht Club
Rendező szervezet: Sailforyou Kft

 

A rendezvény:  Építõk Vitorlás Kupája vitorlás verseny a Magyarországon bejegyzett építõipari, kivitelezõ, anyaggyártó cégek és beszállítóik részére. A verseny megrendezésének célkitűzései: színvonalas társasági és magas sportértékû esemény létrehozása a szektor képviselõi számára, amelyen a résztvevő cégek jelenlétükkel a Balatonfüredi Yach Club fiatal, utánpótlás korú, tehetséges vitorlázóinak anyagi támogatást nyújtanak, ezzel segítve fejlődésüket és az eredményes, sikeres versenyzésüket.

Részvételi feltételek: 
A versenyre a Magyarországon bejegyzett magas- és mélyépítő vállalatok, építõanyaggyártók ill. beszállítóik nevezhetnek.

Nevezhető hajók: Bármely, a Magyar Vitorlás Szövetség YS listájában szereplő, felmért, 61 vagy annál nagyobb, de 102-nél kisebb YS számú vitorláshajók. Igény esetén a rendezõk  J24-es vagy Nautic 310-330, NAUTIC 370 RUN típusú hajókat biztosítanak a nevezőknek.

Részvételi díjak:

Hajóregisztrációs díj: 70 000 Ft + áfa/hajó 
A hajóregisztrációs díj befizetésével indulhat a hajó a versenyen, melyre felkerül a rendezvény emblémája, az induló cég logója, és a hajó kategóriájának megfelelő jelzés.

Részvételi díj: 29 000 Ft + áfa/fõ
A részvételi díj tartalmazza az eseményen résztvevő személy teljes napi ellátását, korlátlan étel és ital fogyasztását, az összes kiegészítõ
programon történõ részvételt, a nézõhajók és sétahajók igénybevételét, ajándékot, eseménypólót, a díjakat.

Támogatás: A szervezõk és a BYC alapvető célkitűzésének megfelelõen, a versenyre jelentkező vállalkozások részvételükkel az "Alapítvány a balatonfüredi ifjúsági vitorlás versenyzés támogatására" alapítványon keresztül anyagilag is támogatják a BYC utánpótláskorú vitorlázóit. Ennek szellemében a nevezõ cégek az alábbi támogatási lehetőségek közül választhatnak:

    I. arany fokozatú támogató 300 000 Ft
    II. ezüst fokozatú támogató 200 000 Ft
    III. bronz fokozatú támogató 100 000 Ft
    
A támogatásról a rendezők elismerõ oklevelet adnak át a támogató cégeknek, az alapítvány pedig a számviteli rendelkezéseknek megfelelõ igazolást állít ki részükre.

Nevezés: Nevezni a versenyt rendezõ Sailforyou Kft-nél lehet. 2021.  augusztus 20-ig, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. További információ: www.epitokkupa.hu
A nevezési lap itt érhető el.

 

A versenyrendezőség két futam lebonyolítását tervezi. A pontos pályát a regisztrációkor átadott versenyutasítás tartalmazza.

 

ÉRTÉKELÉS

A verseny egy futam esetén is érvényes. Minden futamban minden pályajelnél rögzítjük az átfutási sorrendet és pontos átfutási időt. Az egyes csoportok értékelése eltérő lehet, ha a szélviszonyok úgy alakulnak. Azonban a teljes verseny értékelése minden esetben az azonos pálya teljesítése alapján történik.

A hajók értékelése a következők szerint történik.
1. A YS előnyszámok alapján a hajók értékelésének alapját a verseny nevezése napján elérhető előnyszámok jelentik.
2. Az összes induló közül a legjobb korrigált idő alapján az 1-3 díjazásban részesül.
3. Kategóriánként a legjobb korrigált idő alapján az 1-3 díjazásban részesül.
4. Az abszolút befutó sorrend alapján az 1-3 díjazásban részesül 

 

DÍJKIOSZTÓ, DÍJAZÁS

1. A díjkiosztó a verseny befejezését követően kerül megtartásra.
2. A két futam eredményei alapján, a legjobb korrigált idő alapján
a „legkisebb pontrendszer” szerinti számítással alakul ki a csapatok abszolút sorrendje.
3. Az összes induló legjobb korrigált időeredménye alapján az első csapat elnyeri az
Építők Vitorlás Kupája vándorkupát, amelyet egy évre birtokolhat.
Az 1-3 helyezett csapat kupa díjazásba részesül.
4. Az egyes kategóriában induló csapatok külön-külön is értékelésre kerülnek. Az azonos kategóriákban versenyző hajók között, a két futamban elért eredményeik alapján, a „legkisebb pontrendszer” szerinti számítással alakulnak ki a kategóriák eredményei. Az 1-3 helyezett csapatok kupa és éremdíjazásban részesülnek.  

Oszd meg ismerőseiddel:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn