2010. szeptember 10-én immáron az V. Építõk Vitorlás Kupáját rendezi meg a Balatonfüredi Yacht Club. Mára már szinte kihagyhatatlan lett ez az esemény, és hogy miért is, mert együtt van minden ami számít:
Élmény-Csapatépítés-Tradíció-Társadalmi szerepvállalalás-Kapcsolatépítés-Szórakozás.

Élmény
Mert a vitorlázás egy versenypályán összehasonlíthatatlanul más élmény, mint azt a füredi mólón állva, egy vasárnapi ebéd után, fagyival a kézben, nézegetve  a vitorlás hajókban ülõket, gondolná az ember.  25 hajóval együtt tolongani egy láthatatlan, rövid rajtvonal mögött a nyílt vízen, fék és gáz nélkül, lobogó vitorlákkal várni a lövésre, ami után kezdõdhet az elemekkel és a versenytársakkal a küzdelem! Az csodálatos érzés, óriási kihívás.


Csapatépítés
Hiszen nehezen található jobb alkalom a kollégák, munkatársak megismerésére, a csapatszellem kipróbálására, erõsítésére, mint egy eddig ismeretlen közegben, egy közös célért, összezárva 16 m2-en, „egy hajóban evezni” – de inkább vitorlázni, mert a szél az fújni fog.  A hajóról nincs kiszállás, és a siker csak közösen érhetõ el. Ezek a hajók egyedül, társak nélkül nem jutnak el a célig. De talán el sem indulnak!


Tradíció
Ebben az évben, egymás után, már 5. alkalommal rendezzük meg ezt a versenyt, ami a rendezõ, a helyszínt biztosító, legrégebbi és legnagyobb hagyományokkal rendelkezõ vitorlás egyesület, a Balatonfüredi Yacht Club 143 éves hagyományaihoz képest csak egy porszem, de a mai világban mindenképpen figyelemre méltó. És lehetõséget ad, hogy behozzuk a lemaradást!


Támogatás – társadalmi szerepvállalás
A versenyen történõ részvétel egyben támogatás is a BYC utánpótlás korú vitorlázói részére, hiszen a rendezvény teljes bevételét a Klub vezetõi kizárólag a gyerekek vitorlás oktatására, eszközeik beszerzésére, versenyeik finanszírozására fordítják. És a támogatás eredménye nem is maradt el. Az elmúlt 3 évben soha nem látott sikereket értek el fiataljaink az itthoni és a külhoni vizeken.


Egyenlõ pályák, egyenlõ esélyek

A versenyszférában tevékenykedõ építõipari vállalatok mindig ezt szeretnék a munkájukban is: egyenlõ feltételek között versenyezni az utak, hidak, kórházak építési szerzõdéseinek elnyeréséért. Hát itt egyenlõk a feltételek! Minden csapatnak, aki szeretné megnyerni ezt a versenyt, minden tekintetben teljesen egyforma hajókkal – a rendezõ által biztosított J24-es típussal - kell vízre szállnia. Itt nem lehet másra fogni! Csak a csapaton múlik a siker! Aztán a túraversenyen, akinek van saját hajója, az hozhatja, és megmutatja, hogy azzal mennyire eredményes.


Kapcsolatépítés
Ma ez sem mellékes, hiszen ez a kötetlen, fröcsögõ vizes-verejtékes, egész napos együttlét kiváló alkalmat teremt a résztvevõknek, hogy meglévõ kapcsolataikat ápolják, erõsítsék vagy akár újakat építsenek. Itt erre sokkal több lehetõség adódik, mint a zárt üvegfalú irodákba bejutni.


Szórakozás - kikapcsolódás
Minden évben van egy kerete ennek a napnak. Idén a 30-as, 40-es évekbe szeretnénk visszajuttatni a résztvevõket. Abba a korszakba, amikor a Balatonon megkezdõdött a szervezett versenyvitorlázás, a fiúknál pedig még nem a fecske volt a divat, 1934-ben, amikor elõször rendezték meg a Kékszalagot, és amikor Amerika füstös kocsmáiban a swing ritmusára bújtak össze a párok.


Az egész napos kihívások után pedig  bõven lesz alkalom zenés, táncos mulatságra, divatbemutatóra.
Akik pedig a versenyvitorlázáshoz még nem éreznek elég bátorságot
Azoknak is lehetõségük lesz az élményszerzésre.  Õk a parti programokon szórakozhatnak, vagy versenyen kívül ugyan, de csodálatos klasszikus fahajókon - a legendás Nemere II-n vagy  a Kékmadáron – ismerkedhetnek meg a túravitorlázással, és a vízrõl, közelrõl nézhetik nem csak a csodálatos Tihanyi félszigetet, hanem  kollégáik szereplését is.

Oszd meg ismerőseiddel:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn