XV. ÉPÍTŐK VITORLÁS KUPÁJA
2021.SZEPTEMBER 17.

A versenyen és a parton készült fotók megtekinthetõk itt >>

Köszönjük a VI. Építõk Vitorlás Kupája fergeteges Szüreti Regattájához tanúsított aktív közremûködéseteket. A megjelent 22 cég, 245 képviselõje remek helytállást tanúsított vízen és szárazföldön egyaránt! Az izgalmas vízi versengések közepette szinte forrt a víz, a délelõtti túra- és délutáni pályafutamokon. A hangulat pedig csak egyre fokozódott a díjátadó elõtt. Az M6 Duna csapata remek teljesítmény nyújtott és meg is szorongatta a Magyar Építõket, de a gyõzelmet még sem tudták elvenni az idén is bravúros teljesítményt nyújtó tízszeres, Kékszalag gyõztessel erõsített egységtõl. Az anyaggyártók új gyõztest ünnepeltek, az újonc Lambda Systeme csapata állhatott a dobogó legfelsõ fokára.

Kedves Építõk!

"Szeretnénk valami új, de mégis ismerõs, régi gyökerû élménnyel gazdagítani Önt és mindazokat, akik pincénkben, vagy otthonukban borainkat isszák. Legyen egy palackban az érték és az élmény!" A hírlevél megnyitása >>

A 2011. évi Építõk Vitorlás Kupája immáron hatodik évadjába lépett. Nagy öröm számunkra, hogy ismét elfogadta fõvédnöki felkérésünket Dr Bóka István, Balatonfüred város polgármestere. A vitorlás szakmai védnök Wossala György lesz. Mivel idén a vitorlázás mellett fõszerepet kap a bor, egy balatonfüredi borász Koczor Kálmán lesz borszakmai védnök.
Koczor Kálmán gondolatait idézzük:
"Úgy érzem, szõlõbirtokosként családommal sajátos kultúra részesei vagyunk, amelynek õrzése és gyarapítása a legfontosabb feladatunk. Ez saját, családi borászhagyományaink ápolását és új hagyományok teremtését jelenti, és vonatkozik mindazon kulturális és természeti kincsekre, amelyek a borvidékhez és tágabb pátriánkhoz köthetõk.Célunk hogy pincénkbõl évrõl évre a legjobb bor kerüljön ki. Olyan ital, amelyben összesûrûsödik hat generáció tapasztalata, felcsillan színeiben, ízeiben a Balaton-felvidék elbûvölõ atmoszférája, és zamataiban szétolvad mindaz a jó szándék, kedv és erõ, amely segítette a születését. Szeretnénk valami új, de mégis ismerõs, régi gyökerû élménnyel gazdagítani Önt és mindazokat, akik pincénkben, vagy otthonukban borainkat isszák. Legyen egy  palackban az érték és az élmény!"

Remek egyensúly, hallhatatlan töménység, karakter, harmónia és összetettség jellemzi az Építõk Vitorlás Kupája Pincészet magas minõségû "rendezvényválogatását", az Építõk Vitorlás Kupája Szüret 2011-et.    A hírlevél megtekintése >>

Lassan ébredezik a természet és a Balaton is fodros hullámokra cseréli téli jégtakaróját. Újra indul a vitorlás szezon és újra jön az Építõk Vitorlás Kupája, 2011-ben immáron a HATODIK. Szeptember 9-én igazi, hamísitatlan szüreti mulatságra invitáljuk az építõipar lelkes vitorlázóit. Idén, megõrizve a hagyományokat, számos újdonsággal is készülünk, visszatérnek a közkedvelt NAUTIC hajók és természetesen a J24-esek továbbra is fõszerepet kapnak a kupán. A program még színesebb és izgalmasabb lesz, ez elmúlt öt év alatt az EVK logo is megérett egy kis ráncfelvarrásra, most ezen dolgozunk, és hamarosan jövünk megújult arculattal és a további részletekkel.