KÖSZÖNJÜK NEKTEK!
Találkozunk 2022-ben!

A 15. Építők Vitorlás Kupája bajnokcsapata, aki 1 évig birtokolhatja a vándorkupát, az EUROASZFALT a Remetével Litkey Farkas-sal a kormánynál. A második helyezett az ASZFALT HUNGÁRIA az Avatar II-vel, Soponyai Géza irányításával, a bronzérmet pedig a Hercsel Csoport vihette haza, aki DJANGO-val vitorlázott és Benjamin Vadnai kormányzott. Gratulálunk !Szép volt! Az eredmények itt érhetőek el.

  

 

Nagy öröm számunkra, hogy ekkora érdeklődés kíséri a XV. Építők Vitorlás Kupáját. 35 építőipari cég, 46 hajóval és több mint 400 fővel adta le jelentkezését a Nekünk a Balaton a Riviére ÉVK-ra. Ezzel lezárult a nevezés, sajnos több egységet már nem tudunk fogadni! Köszönjük a megértést! A 15. kerek évfordulót új logoval is ünnepeljük, de még számos meglepetést is tartogatunk számotokra. A program összeállít, itt nézhetitek meg a menetrendet. Jó ráhangolódás kívánunk!

 

 

2021-ben újra nekivágunk és meghódítjuk a Balatont! Jön a 15. ÉVK. A magyar tenger legrangosabb szakági vitorlásversenyére várjuk a hazai építőipari cégek vitorlázást kedvelő csapatait. Aki számít az itt volt, van és lesz. Az Idén is két vitorlás futamon bizonyíthatnak a csapatok,  sőt a szokásokhoz híven a parton is várnak rátok sportos kihívások, finom ételek, hűsítő italok, remek díjak, zene és tánc.  Idén a magyar tenger adja a témát, mert Nekünk a BALATON a Riviéra, ahogy bizonyára Nektek is.
                        

Az Építők Vitorlás Kupája 2020 „Nekünk a Balaton a Riviéra” vitorlás rendezvényt mi is nagyon vártuk, mindent előkészítettünk, hogy a 15. ÉVK-t méltó módon ünnepeljük meg Veletek együtt. Azonban a koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában, az egyre növekvő fertőzött szám miatt, a rendezvény jellegéből adódóan nem tudjuk betartani az összes olyan óvintézkedést, amellyel megakadályozhatjuk az esetleges megfertőződést, ezért hosszas mérlegelés után, azt a felelősségteljes döntést hoztuk meg, hogy a legnagyobb sajnálattal és szomorúsággal, de a 2020. szeptember 18-án rendezendő ÉVK-t elhalasztjuk 2021-re.

 

2020-ban az ÉVK már a tizenötödik alkalommal várja a vitorlázást kedvelő építőipari szakembereket. Az idei év több szempontból is rendhagyó, mint az eddigi évek. A 2020-as vitorlás szezon csak a napokban tudott elindulni. A járványügyi helyzet miatt sokáig az is kérdéses volt, hogy tudunk-e egyáltalán vitorlázni. Reménykedve vártuk, hogy mikor mehetünk vízre, találkozhatunk a barátainkkal, ismerőseinkkel. Most bizakodóak vagyunk mivel a jelnlegi szabályozás és helyzet már lehetőséget ad arra, hogy megrendezzük az Építők Vitorlás Kupáját. Talán soha nem vágytunk annyira a közösségi létre és élményekre mint most, az ÉVK pedig pont ezt kínálja Nektek.

 

A XIV. Építők Vitorlás Kupáján, 2019. szeptember 20-án, egy fergeteges SZEPTEMBERFEST várta az induló csapatokat. 31 lelkes cég, 36 hajóval teljesítette a két futamot. A korrigált ys idő szerinti a két futam alapján a Trentasettével vitorlázó M6 Duna állhatott a dobogó legfelső fokára, őt követte a tavalyi címvédő az Euroaszfalt a Remetével, a harmadik helyen pedig a PBM végzett az RC 44 hajóval.

 

Az Építők Vitorlás Kupája egyedülálló kezdeményezese a Balatonfüredi Yacht Club utánpótlás vitorlás versenyzőinek támogatása. Köszönet érte az építőipari cégeknek:) Idén is lesz gyerek futam, most egy új hajótípusban az RS Feva vitorlásokban mutatkoznak be a csemeték.

   

Már csak 10 nap van a XIV. SZEPTEMBERFEST Építők Vitorlás Kupája kezdetéig. Jöjjön egy kis múltidézés, rendhagyó munkaruha divatbemutató már volt, sőt idén is lesz a Gazek Safety Expert és a Raab tűz és munkavédelmi szaküzlet jóvoltából! #évk #építőkvitorláskupája#szeptemberfest #happysailing #byc #epittokkupa

  

Új bajnokot avattunk, az Euroaszfalt csapata vihette haza a vándorkupát a 13. Építők Vitorlás Kupája 2018. szeptember 7-i, La Dolce Vita vitorlás regattáról. Óriási érdeklődés kísérte a 13. eseményt, 28 cég 34 hajóval szállt vízre. A dobogó második és harmadik fokára is újonc csapat állhatott. Az ezüstérmes csapat a PBM lett, míg a bronzérmet a Puskás Konzorcíum csapata szerezte meg.

 

 

         

 

Igazi olimpiai hangulat fogadta a résztvevő csapatokat szeptember 2-án a Balatonfüredi Yacht Clubban. Az ünnepi megnyitón Vadnai Benji Olimpikon hozta az olimpiai lángot Laser hajóval, majd egy 10 méteres emelődaru segítségével gyújtotta meg a lángot. A megnyitón ott volt Vadnai Joni, a 2016. évi U19 és U21 Világbajnoka is. A megnyitó után kihajóztak a csapatok és gyenge 3-4 csomós déli szélben elrajtolt 5 perces handicap rendszerben a mezőny.